вторник, 23 апреля 2024 г.

Вакцинація є найефективнішим методом профілактики інфекційних хвороб. Ії мета захистити організм від інфекцій, запобігти важкому перебігу та появі ускладнень від неї. Сенс вакцинації в тому, щоб стимулювати імунну систему виробляти спеціальні речовини для знищення збудників різних інфекцій.  
  В останній тиждень квітня 2024 року відзначається Всесвітній тиждень імунізації. Метою цього широкомасштабного заходу є підвищення обізнаності громадян про важливість імунізації в рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який реалізується на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України. 
  Кожному з нас важливо знати, що вакцини стимулюють власну імунну систему організму для захисту від відповідної інфекції або хвороби. Завдяки щепленням можна захистити організм від інфекції, запобігти важкому перебігу та появі ускладнень від неї. 
  Пропонуємо ознайомитись з інформацією Національного порталу імунізації за посиланням http://vaccine.org.ua/ та отримати відповіді на всі запитання стосовно вакцинації.

понедельник, 22 января 2024 г.

День Соборності України

З нагоди Дня Соборності України, педагоги ЗДО №8 "Конвалія" провели тематичний тиждень, де поглибили знання дітей про свято Соборності, формували у дітей уявлення про суспільні явища та події, ціннісне ставлення до свого народу, Батьківщини, нації. Пояснили значення слова «соборність». Розширити знання дітей про свою державу, її символи,
національний одяг, традиції. Развивали пам’ять, увагу, дрібну моторику пальців рук. Виховували почуття гордості за свою державу, народ,
мову.
https://youtube.com/watch?v=8UEEG28RXGI&feature=shared

пятница, 15 декабря 2023 г.

Щороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
Цьогоріч з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у ЗДО №8 "Конвалія" з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників Чорнобильскої катастрофи вихователем Фаїною КИСИЛЕНКО було організовано інформаційно -просвітницький захід на тему: «Трагедія Чорнобиля". 
Педагог підготувала цікаве повідомлення про цю найжахливішу катастрофу в історії людства в онлайн та офлайн форматі. А також наголосила, що лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям. Саме їм,вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

КІБЕРБЕЗПЕКА

Основні загрози інтернету

среда, 15 ноября 2023 г.

Формування національної свідомості педагогів є актуальною проблемою сьогодення. Незалежна Україна потребує методично-виваженої підготовки громадян, здатних жити в умовах демократії, орієнтуватися у проблемах сучасного суспільно-політичного життя в Україні, застосовувати демократичні технології прийняття індивідуальних та колективних рішень.
В межах проєкту «Формування національної свідомості сучасного педагога як необхідної умови національно-патріотичного виховання підростаючого покоління» педагогом ЗДО №8 "Конвалiя" Тетяною ШОРЕЦЬ була проведена зустрiч "Музичнi Легенди Украïни. Вільній людині цікавіше жити» з педагогичним колективом закладу, де педагоги познайомилися з багатожанровою творчiстю рок- гурту "Океан Ельзи", та отримали неймовiрне задоволення вiд перегляду яскравого мультимедiйного матерiалу, слухання цiкавих фактiв та iсторiй гурту, приємного спiлкування . Всi цi складовi сприятливо вплинули на формування національної свідомості сучасних педагогiв.

среда, 18 октября 2023 г.

З метою формувати у дітей уявлення про здоровий спосіб життя, сприяти зміцненню фізичного та психічного здоров'я дошкільників, 
навчити цінувати власне здоров’я, виховувати потребу в постійній руховій активності, залучати до активних занять фізичною культурою та спортом у рамках ініціативи "Пліч-о-пліч" та на виконання листа ДОН "Про проведення спортивних та спортивно-масових заходів" у ЗДО №8 "Конвалiя " з 09.10.по 13.10 педагогами було проведено Олiмпiйський тиждень "Ми- майбутнi олiмпiйцi". До якого залучились усi дiти дошкiльного закладу, навiть тi, якi знаходяться за межами краïни . Бо СПОРТ об'єднує всiх!

вторник, 10 октября 2023 г.

 9 жовтня в ЗДО №8 "Конвалія" відбулося засідання атестаційної комісії. Члени комісії ознайомились з новим Положенням про атестацію педагогічних працівників, з основними змінами, порядком проведення атестації, присвоєння кваліфікаційних категорій та педагогічних звань, повноваження членів атестаційної комісії І рівня. Також було розглянуто і затверджено список педагогів, які атестуються у 2024 році, створено єдину поштову скриньку для атестаційних документів, узгоджено план роботи і графік засідань комісії.